Sveiki, noriu paklaust. Pas mane yra Zebra belaidis ryšis (namuose) Ir yra du kompiuteriai. Daleiskim aš sėdžiu prie vieno kompiuterio ir ką nors siunčiuos (filmą, muziką ir t.t..) Ir man tenka 'nežinau kaip pasakyt' na.. man tenka visas internetas, o antram kompiuteriui jo nelieka ir tai atsiranda tai dingsta internetas (antrame kompiuteryje)
Tai noriu paklaust, ar galima kaip nors pasidalint? Kaip nors nustatymuose gal yra toks dalykas? Kad daleiskim pirmas kompiuteris butu su 350 kb/s, o antras 150 kb/s. Taip išeina, kad aš noriu padalint Zebrą optimalų belaidį internetą dviems kompams. Ar galima kaip nors taip padalint?
Jei pas tave belaidis internetas turi parametrus tik vienam PC, tai tau visų pirma, reikia įsigyti belaidžio ryšio kelvedį (kitaip - maršrutizatorių arba bevielio ryšio prieigos stotelę) 802.11 b/g standarto. Tada reikia tuos iš tavo IPT (Interneto Paslaugų Teikėjo - "zebros") gautus duomenis [t.y., IP adresą, Subnet Mask, DNS adresus bei visus Wireless parametrus - SSID (susikurk pats), WEP / WPA (encryption) nuostatą ir slaptažodį prisijungimui (Passkey) suvesti į kelvedžio pagrindinių nuostatų langą. O po to savo abiejuose PC (ten turi būti įtaisyti Wireless adapteriai - pas nešiojamus PC tai iškart būna standartinėje komplektacijoje, o staliniams adapterį reikia įdiegti pačiam rankiniu būdu) tinklo ir bevielio ryšio nuostatose įrašai jau kitus parametrus - tai bus tavo virtualus namų tinklas - jame IP adresai turėtų būti panašūs į 192.168.1.xx (xx - numeris nuo 0 iki 255) [t.y., jei tavo IPT duotas IP adresas yra 192.168.1.70, tai tavo PC adresai turėtų būti tokie: 192.168.1.71 ir 192.168.1.72 .Reikia dar nustatyti kelvedžio leidžiamų IP adresų juostą (Start IP Address ir End IP Address), įjungti statinį ar dinaminį DNS serverio režimą [geriau statinis] ir abiejuose PC bevielio ryšio parametruose įrašyti savo sugalvotą SSID (kitokį, nei buvo kelvedyje), pasirinkti ryšio kodavimą (WEP / WPA, rekomenduotina WPA - be kodavimo į tavo tinklą kitiems vartotojams bus lengva įsilaužti iš išorės, nes nebus apsaugos) bei susigalvoti slaptažodį [geriausi - raidžių ir skaičių "kratiniai" be prasmės 8 - 16 simbolių ilgio] ir beliks paleisti abiejuose PC "Network Setup Wizard" [Windows XP] [Start -> Run / Vykdyti -> netsetup -> OK ir sek nurodymus lange (pasirink "Mano PC jungiasi prie Interneto per Rezidentinį Šliuzą / My PC connects to Internet through Residential Gateway" opciją, pasibaigus tai programai, perkrauk abu PC ir veiks.
Teoriskai as kai naudoju wifi stotele tai kazkaip automatiskai jis ten susireguliavo na nereikejo IP ir kitus dalykus keisti, tik mac adresa ir viskas, o taip automatiskai, nebent prie laidiniu netu cia yra, as naudoju Vinita modemini :) ikisau laida i wifi prisiloginau prie stoteles maco adresa pakeiciau, uzdejau ps ir naudojus belaidziu :)
Visa medžiaga, pateikta šioje svetainėje, yra žurnalo "Computer Active" nuosavybė. Svetainės arba jos dalių negalima dauginti,
atgaminti, perspausdinti ir platinti jokiomis formomis (elektroninėmis ir kt.) be raštiško UAB „UPG Baltic“ sutikimo.