This is alternative content.

REKLAMA

Numeris:  
Atsisiųsk elektroninę žurnalo versiją!

Naujausias numeris

Computer Active viršelis

Computer Active Gidas viršelis

Computer Active Lietuva Facebook'e
Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai

SUSIGADINA DOC FAILAI

Puslapiai:  1 2 iš 2

Bagmamka  2010 01 11, 19:37

This is alternative content.

amen. pasimečiau tarp visų įstaiginių (kur adminas draudžia beveik viską), naminių ir drauginių kompiuterių nustatymų. šalia laikroduko dažniausiai Open Devices and Printers ženklelis, išskleidus pašalini reikiamą USB įrenginį, USB raktukai pas mane FAT32. PDF niekad nesusigadino, tik doc arba txt failai. nuo tų doc, jei nebūč žila, tai tučtuojau pražilčiau (((

Bagmamka  2010 01 11, 19:45
šiaip tai išgelbėjo valytoja, kuri šūsnį popergalių iš šiukšlinės pasirodo, kaupė spintoje, kai kuriuos doc pakoregavus atstačiau...

nezinomas  2010 01 12, 2:16
Slpa, truputeli nesupratau ka norejai tuom pasakyti, kad mano nurodytas kelias yra visai kas kita, ne ko man reikejo? Juk as ir ieskojau kaip ijungti Safe remove, kad negadinti HDD. Nes kaip uzvedziau sia tema apie safe, pas mane pries tai nebuvo prie laikroduko galimybes pasalinti saugiai.

slpa  2010 01 12, 3:19
As norejau pasakyti kad ten nera pasirinkimas ijungti isjungti safely remove kad jis butu ar jo nebutu prie laikroduko, ten yra pasirinkimas ar ijungti ar isjungti duomenų cache'inima kaip jau ir anksciau parasiau.

Na jei tau ten pakeitus pradejo atsirast galimybė padaryti savely remove tai gerai, nors siap tas ar atsiras ar ne safely remove galimybe paspaudus ant irenginio prie laikroduko nepriklauso visiškai. Pas mane tas cache yra išjungtas ir visvien yra galimybe padaryti safely remove.

Tisiog pasiskaityk kas yra parasyta po pasirinkimais, bedar karta sakau jei tau atsiradusia problema taip issisprende tai valio, nes perkunai supaisys ka ten Windowsai prisigalvoja :)

Bagmamka  2010 07 09, 19:44
problema senoka, doc failai gadinosi ir gadinosi. po šios temos parašymo atsisakiau išorinių laikmenų skenavimo, defragmentavimo, nors sistema pastoviai pasiūlo tai daryti (mano W7 Ultimate sistema). nebebuvo problemų su failų "išsigimimais". gal būt išorinėms laikmenoms, kuriose nėra judančių detalių, skenavimas ir defragmentacija tik kenkia? kad atšviežinti, geriau formatuoti? bet kaip kopiją atgal padėti originalią, juk liks netvarkinga. radau info tik apie SSD diskus, kad defragmentacija gali tik pakenkti, o kažin kaip su USB rakčiukais? kaip su išoriniu hardu? gal yra žinančių?

slpa  2010 07 09, 21:34
Aplamai defragmentacija reikalinga tik sisteminiam diskui, kur laikoma OS instaliuojamos programos ir panašiai.

duomenų diską defragmentuotį nežinau ar išvis apsimoka, nors čia gal reiktu pasvarstyt, pvz. pas mane 320GB atskiro fizinio disko skirto duomenims po gal metu ar daugiau darbo iš beveik pilno disko fragmentuotų failų buvo apie 10 procentu, bet čia daugiau priklauso kaip sparčiai duomenys keičiami jame, tai gal visgi norint palaikyti sparta per pora menesiu kokį kartelį defragmentuoti pravartu.

Kas liečia flash atmintuku ir SSD diskų tai juose duomenys yra pasiekiami iš bet kuriuos vietos vienodu greičių tai defragmentavimas nieko neduoda, nes defragmentavimo pagrindinė esme yra kad reikalingiausius failus taip kad jie butu kiek galima greičiau pasiekiami.

Kas dėl defragmentavimo įrankių tai čia reikia irgi atsargiai rinktis, jei sakai kad W7 defragmenteris sugadina failus tai aš jo nenadočiau. Buvo čia toks atvejis kai vienas dėstytojas pasiūlė viena defragmenterį sakė geras yra bet man pačiam ir dar keletai grupiokių išbandžius jį tai rezultatas buvo toks kad vieniem viskas normaliai veikė o kitiem tiesiog sistema taip susipjovė kad negalima buvo su ja dirbt (XP) paklausius dėstytjo sakė kad jis naudoja ir pas ji viskas gerai.

Taigi reziumuojant, pasirenki kokį defragmenterį, jei yra HDD duomenų diskas tai retkarčiais defragmentuojį, o SSD ir visais flešiukais naudojiesi be defragmentavimo.

Bagmamka  2010 07 09, 21:43
slpa, ačiū, patvirtinai mano sprendimų eigą, belieka rasti, kad nelįstų įkyrūs pasiūlymai: your disc is not scaned, scan it now?
ūūūf, gal ne visai teisingai parašiau, nes esu senoji karta, kuri moka ne anglų, o rusų kalbą ;-/ nors kol kas nepavyko rasti tos varnos, kurią sistemos nustatymuose nupūsti reikėtų(

PC Guru
Svečias

78.58.135.169
 2010 08 18, 18:37
Tokie pranešimai, kaip "Your disc is not scanned, scan it now?" labai dažnai būna virusų požymiai. Tokie "skenuokliai" nieko gero nedaro, tik gadina pačius diskus. Kaip defragmentavimo programą siūlau rinktis "Piriform Defraggler" - vietoj Windows defragmentavimo įrankio.
Šią programą atsisiųsti galima iš čia:
http://www.piriform.com - ieškok ten žodžio "Defraggler" ir sek toliau informaciją.
O virusais atsikratyti padės programa "Panda CloudAntivirus Free" - ją rasite čia:
http://www.cloudantivirus.com
Sėkmės.

Bagmamka  2010 08 18, 21:11
PC Guru, ačiū už nuorodas, bet sakyk, ty čia virusiukai tik išoriniuose diskuose, nes kompiuteris yra švarus? na, kai kurie įrankiai išoriniuose diskuose yra "virusas" arba virusas narvelyje, testavimui, jis nejudinamas, nebent shadow mode ;-S ir dar - XP neprašo skenuoti, tik W7, bet esu įsitikinusi, kad ji švari (SSS

Puslapiai:  1 2 iš 2

Neprisiregistravę (arba nepatvirtinę savo el. pašto) vartotojai privalo įvesti saugos kodą.
Neprisiregistravusių vartotojų pranešimuose viešai rodomas jų IP adresas.

Atsakymas

Vardas

Temos pavadinimas

Tekstas

Saugos kodas

Leidžiami kodai

[b] bold [/b], [i] italic [/i], [c] citata [/c], [code] echo "hello world!" [/code]

Visa medžiaga, pateikta šioje svetainėje, yra žurnalo "Computer Active" nuosavybė. Svetainės arba jos dalių negalima dauginti,
atgaminti, perspausdinti ir platinti jokiomis formomis (elektroninėmis ir kt.) be raštiško UAB „UPG Baltic“ sutikimo.
untitled ©
vyras.lt