nors, kaip suprantu, įrenginys neseniai pirktas...
nero naujausias?
kokius dvd naudoji ir kokį jie greitį palaiko?
dvd pajungtas kaip masteris ar kaip sleivas?
geriausia būtų pabandyt kitam kompe. jei tas pats - nešt į garantinį. jei kitam kompe gerai - ieškot bėdų savam.
Jei kalbant apie geležį, tai Lite on - šūdas :)
Nepirkit tokio mėšlo kaip pastarasis... Geriau pataupykit šiek tiek ir įsigykit Sony kompaktinių diskų skaitytuvą.
Dažnai ant "popieriaus" CD-ROOM'ai yra lyg ir tų pačių techninių galimybių, tačiau pradedant naudoti įrenginį pamatai, kad nei pusės* tu galimybių nėra. (Su ta puse pajuokavau, gerokai pariebinau)*. Na aišku visur būna išimčių... Čia ne koks moksliškas patarimas, o tiesiog iš savo patirties sakau, esu išbandęs kone 20 CD-ROOM'ų ir tikrai galiu pasakyti, kad ir kas ką sakytų SONY įrenginiams dedu aukso medali...
Dabar naudoju LG ir NEC DVD-RW. nei vienu nesiskundžiu ir niekada nesiskundžiau. kažkada geriausiais laikiau TEAC, bet sklinda kalbos, kad suprastėjo jie. o šiaip DVD-RW toks įrenginys, kuris visada veikdavo be problemų, tai iš praktikos vargiai ką galiu pasakyt apie geriausius/blogiausius. kiek pagooglinus kyla įtarimas, kad visos bėdos su neveikiančiais/blogai_veikiančiais DVD-R(W) būna ne dėl pačio įrenginio, o dėl netvarkingo kompo/OS.
andreika, lupk tą savo DVD ir neškis pas kaimyną. paprasčiausias būdas surast kame bėda :)
p.s. aišku su kaimyno kompu gali irgi būt kas nors negerai...
Yop, TEAC savu laiku buvo lyderis, dėje pradėjo jie užsiiminėti tokia veikla kaip iš "vaško spausti šūdą", nors galėjo bandyti atvirkštinį procesą :)
Visa tai manau dėl spartaus rinkos didėjimo, kiekviena kompanija/gamintojas privalo išsilaikyti joje ir gauti pelno, o didėjant rinkai visiems įdomi tik pasiula/pasirinkimas, o tuo tarpų kokybė dingsta...Blogai, bet ką padarysi..
PS. Dažnai problemos kyla ir ne dėl OS, bet ir dėl pačio vartotojo...Kai jo rankos tampa per daug kreivos kompiuterių geležiui.
Pirkau apynaujį LitOn DVD RW SOHW- 1673s. Problema tame, kad atpažysta ir gerai įrašinėja tik DVD diskus, o CD neatpažysta. Įdėjus CD diską, išmeta lentelę, prašydamas įdėti diską, nors jis ten yra. Įrenginį pabandžius kitame kompe, rezultatas tas pats. Bandžiau atnaujinti - be naudos. Kur šuo pakastas?
pas mane tas pats buvo tik su dvd bet db atsigavo ir zauriai gerai dirba o gerausi tai nec esu turėjas 2 nec ir jai kokia problema tai po kiek laiko isisprendzia uz senu cd-rw tas pats buvo atsigavo uz nauju dvd-rw ir taspats bandziau rasiau nėjo nėjo ir pagalau isėjo o daugiau nieko negaliu patarti gal suo pakastas kompaktuose nes man ir tas pats buvo viena siki ikisau ir neiraso o gal pies tai nepaminėjau abi roblemos buvo kad iraso ir istume diska uzdaru kad skaitytu diska o diskas tuscias
Visa medžiaga, pateikta šioje svetainėje, yra žurnalo "Computer Active" nuosavybė. Svetainės arba jos dalių negalima dauginti,
atgaminti, perspausdinti ir platinti jokiomis formomis (elektroninėmis ir kt.) be raštiško UAB „UPG Baltic“ sutikimo.