to valdux
Zone Alarm gera visai žaliam vartotojui, dėl savo paprastumo nustatymuose. Šiek tiek patyrusiam vartotojui siūlyčiau pereiti prie Online Armor - mažiau naudoja resursų, patikimiau apsaugo nuo įsilaužimų, turi daugiau savybių (pvz. Program Guard, HIPS).
o gal kas pasakytu kas geriau ar nodas ar kaspersky?
man tai geriausias kaspersky o ce kazkaip susiinstaliawau ir ta ir ta bet pc tikrai nestriga...
wa ce tai 100% swarus kompas xDD
nu taj ta as jau ir sau nusistaciau..
o daba gal kas zina kur rast tokiu testu kur rasa ka kasperskis geriausias?
nes mane jau nerwoj "durnieji" su sawa nodu...
to settle Il
Sakai, kad Kasperskis geresnis už NOD'ą "be kalbų". Kodėl "be kalbų" - galime ir pakalbėti. Aš parašysiu kelis teiginius, o tu gali atsakyti kuris iš jų teisingas:
1.Kasperskis mažiau naudoja kompiuterio resursų.
2.Kasperskis greičiau skenuoja.(scan speed)
3.Kasperskis rečiau klysta. (false positive)
4.Kasperskis geriau aptinka nežinomus virusus. (proactive detection).
Taigi - kuris teiginys teisingas?
to ignas
Jeigu nori pamatyti Kasperskį pirmaujantį ieškok 2 - 4 metų senumo testų. Karalius Kasperis dar nemirė, bet, kad senai neteko karūnos, tai faktas.
Imu ne kažkokius testus, o žmonių nuomones. Negirdėjau, kad ką Kasperskis apviltų, o štai nodu daug kas skundžiasi. Iš to ir lenda į mano galvą mintis, kad kasperskis be kalbų geresnis.
Testus (av-comparatives) pažiūrėjus, nodas paskutiniu metu šiek tiek geriau už kasperą atrodo, bet testai lieka testais.
Jei tikėsim testais, tai geriausia AV yra nortonas berods :D
Nu jomajo, jei per gyvenimą negirdėjau nei vieno besiskundžiančio kasperskiu, o nusiskundimai nodu vos ne kiekvieną mėnesį, tai ir sakau, kad kasperskis geriau dirba. Tiek vieną tiek kitą naudoja įvairaus išprusimo žmonės.
+neaišku, kiek tie testai objektyvūs, taigi aš labiau linkęs žmonių nuomonėm pasitikėt.
1. Sakai, kad daug userių nusigrybauja? Taigi tiek kasperskiui tiek nodui tos pačios sąlygos, tegu sau grybauja.
2. Vieni prastuminėja kaspersky, kiti nodą, abiejų naudotojų netrūksta. Darbo kokybė iškyla tada kai išgirsti ne apie kaip gerai saugo, o apie tai kaip žmogus su tam tikra AV sugeba prisigaudyt virusų.
3. Sakai Avira aptiko vieną :) Reiškia, kad prastokai dirbo ankstesnioji AV :)
Dėl nuorodų:
1. jokios naudongos info nematau mūsų kalbai
2. neatidaro puslapio
3. pas šmaižį vėlgi nieko svarbaus nematau
4. Kiek kas ką naudoja, man mažiausiai rūpi
5. žr prieš tai
6. nežinau.lt manęs nedomina, jis jau nuo senų laikų draugauja su nodu. O daugiau ten nieko įdomaus nematau
7. ir 8. vėlgi nieko nematau
Av-comparatives neskirsto į konkrečias vietas, bet matosi pagal rezultatus, kad nortonas bene geriausiai pasirodė.
Dar viena mano mintis iš galvos: nodas tiek daug turi vartotojų dėl garsios praeities ir dėl žvėriškai daug pinigų sukištų į reklamą. Laikas bėga, tiek nodas tiek kasperskis jau nebėra toli toli priekyje nuo kitų AV.
gerai.naudoju lauzta naod 32,buvau sumetes Avira-rado virusa.tik beda tame kad tai visai legalus zaidimas,o rekia kad tai virusas.daugiau virusu nerasta.naudojau lazta kasperski-velgi suinstaliavus avira-tas pats;tik vienas ir tas pats virusas.mano drauge turejo suinstaluota legalu nortona 300-kazkelinta(tiksliau nepasakysiu nes iskarto ismeciau(karti patirtis))suintalinus kita av rasta 45virusai.as darau isvada-tiek kasperskio av,tie nod 32 dirba gerai,tik nodas naudoja maziau resursu.O nortonas visdar atsilieka(kaip kazkas pastebejo tai virusas:D)
ka ce bewiltiskai wisi kariaun..
1 saka ka kaspersky suds nod gers..
tj tegu computeractive pasiem 2 pc y 1 noda o y kita kaspersky..
nu i pamatytume...
o tjp tik galiu pasakyt tokiek useriam (dumdukam)ka neismana tj gal but i taspats nods gers jej niekur nevaikstai tj i virusiu nebus..
o ka kitos antivirusines galimybiu neivertina taj as jau nieka negaliu padaryt..
skaitykim taip:
as turiu noda naudoju 2 metus ir nieko, del to sakau kad kaspersky yra sudas...
-jej intika neturi taj ir yra wos 10% tikimybes ka atsiras wirusas...
zodziu as sakau taip
Jej matai kad tawo antivirusine pagauna virusus, tai nereiskia kad pagauna wisus
nuomoniu kiek nori ir pas visus tiesos rasi... :D (gerai kad nesimusat dar)
Naudoju nod32 ir zinau, kad tikrai ne pati geriausia, bet pati tinkamiausia man, nepatinka kai manes klausineja per daug ar leisti programa atidaryti ar dar ka, megstu greity o ne tik kieciausia apsauga.
Be viso sito dazniau perinstaliuoju operacine arba padarau recovery ir taip metai is metu judu nesugdamas galvos apie virusus, jei noriu ju pasigaudyt tai geriausia programa emule (p2p).
Dar naudojuosi mac os x ir is vis nesuku galvos.
REZIUME:
Taip kad patarciau pirma pabandyt ir pasilikt bet kuria is visu vardintu kuri labiausiai patiks, nes visos saugo, bet nei viena 100 % niekada neapsaugos ;)
Mauglys, jei butum kiek proto turintis zmogus, tai prisigeres po interneta nevaiksciotum, kad paskiau kitiems tavo brukala nereiktu skaityti. Jei butum kiek padorus ne tik isore, bet ir vidumi, virtualioje erdveje taip nesielgtum. Patarimas ateiciai.
Visa medžiaga, pateikta šioje svetainėje, yra žurnalo "Computer Active" nuosavybė. Svetainės arba jos dalių negalima dauginti,
atgaminti, perspausdinti ir platinti jokiomis formomis (elektroninėmis ir kt.) be raštiško UAB „UPG Baltic“ sutikimo.