na gal ci zmonem buvo kile kazkokiu problemu del to taip sakoma arba greiciausia turi omeny kad vien su windovsiniu irankiu (nors nebandziau diskmgmt.msc gal irgi leidzia plest), na aishku yra geriau suformatuot viska ir skelt diska ish naujo.
bet nemanau kad labai yra patogu jei pvz sisteminiam per dug palikai tai dabar data diska beveik pilna turint pradet viska formatuot tai zinai...
ash pats esu ishbandes toki dalyka kaip particijos prapletimas (butent su partition magick kadangi pats ji naudoju todel ir rekomenduoju)
pas mane buvo diskas skeltas i 2 dalis bet paskui nusipirkau atskira harda tai tiesiog su partition magick pasididinau particija iki pilno hdd ir tiek.
jei padidint sytem tai atidarai partition magick ir ten matai kad particijos eina ishpradziu system o paskui data rai tai kad padidint system ishpradziu sumazini data (spaudi desini ant particijos ir darai resize ) kai sumazini kiek tau reikia spaudi okir gaunas pas tave system unlocated ir data (jau sumazintas) dabar darai resize su system tenais matysi kiek gali ishtempt system dydi tada ok ir turi padidinta system ir sumazinta data spaudi virsuje tokiazalia varnele paskui ok ir kompas persikraus ir prades dalinimosi procesas.
DARANT TAI KA ANKSCIAU PAMINEJAU TUREKIT OMENY KAD MAZINTI DISKO PARTICIJA GALIMA TIK TIEK KIEK YRA LAISVOS VIETOS KITU TVEJU GALIMI DUOMENU PRARADIMAI.
LAISVA VIETA
pvz turime laisvos vietos 50GB reishkia perskirt kitai particijai galime MAX iki kokiu 46
o kodel tu negali nurodyti kad failas keltusi i data juk shi particija dazniausiai tam ir skiriama kad paskui kai reikia perinstaliuot windovsus tai nereik kvarshint galvos del duomenu.
bet kokia programa su kuria siunties failus, galima nurodyti kur siusti. kopijuo0jant duomenys ish kompaktu, flashiuku ir tt. irgi gali mesti ten kur nori.
Jeigu tu ir failus rashai i sistemini tai tada tau das data nelabai ir reikalingas nebent ten sumesi instalus kokiu draiveriu ar reikalingu programu tai tada jau minejau kad ish tu 400 laisvu vali nukirpt kokius 370-380GB
bet sakyciau kad geriau jau kai siunties nurdyti kur saugot duomenys negu paskui kai reikia os perinstaliuot sukt galva kaip cia duoemnys reikalingiausius ishtraukt o jei dar kada kritishkai palush os tai ir ishvis galma prarast duomenys
sveiki gal kas gali pamokiti kaip padalinti kietaji diska i dvi dalis kad vienas butu uzsleptas :) man tai labai praverstu kad laikyti reikiama man informacija laikyti ten kur tik as ja zinosiu o kiti jos rasti negales,dekoju.Parasykite jei galite i pasta Mantassaule@gmail.com
Visa medžiaga, pateikta šioje svetainėje, yra žurnalo "Computer Active" nuosavybė. Svetainės arba jos dalių negalima dauginti,
atgaminti, perspausdinti ir platinti jokiomis formomis (elektroninėmis ir kt.) be raštiško UAB „UPG Baltic“ sutikimo.